Pauser er vigtige

Pauser er livsvigtige – vind disse 2 plakater

 

Du ved sikkert allerede at jeg vægter det, at arbejde med vores mentale sundhed meget højt.

Lige som vi skal have tid til fokus på vores fysiske sundhed for at forblive sunde, stærke og raske, skal vi også bruge tid på vores mentale sundhed for at holde os raske, energifyldte og glade.

Et utal af undersøgelser og analyser gennem de sidste 10 år, har dokumenteret, at vores mentale sundhed udgør en voldsom og akut sundhedsfare i vores liv.

Det er afgørende, at vi begynder at sætte ind på dette område og det kan kun gå for langsomt.

Hvad kan du gøre ved det?

Du kan starte med at erkende, at dit sind og din psyke ikke er af uendelig styrke. At de ligesom din krop skal have hvile og afslapning i lige så høj grad som fx dine ben. For du ved jo, at du ikke kan løbe time efter time, dag efter dag, uden pauser.

Din tid er mere kompleks end nogensinde før. Som individ bliver du tvunget til at skulle overskue mere information og flere relationer end tidligere, og det gør, at du også skal navigere rundt i flere dilemmaer, end du til tider føler dig rustet til at kunne løse tilfredsstillende.

Pauser er livsvigtige. Det er dem der fornyer dig med energi.

Alligevel har pauser – det der på det ydre ligner inaktivitet – men som tanker op og gør dig kreative igen, ikke den høje status i vores samfund. Og derfor knokler alt for mange sig til regulære nedbrud, fremfor jævnligt at pause den til nybrud.

Skal vi som samfund imidlertid gøre alvor af at leve af vores kreativitet på et helt nyt niveau, må vi til at lære, at det der i udgangspunktet ligner det pointeløse, rent faktisk har en ganske vigtig pointe. Nemlig at være nærværende igen, og dermed være i kontakt med dig selv og dine styrker.

Du skal altså ganske enkelt lade være med at tro, at verden går i stå, hvis du ikke laver alle de opgaver, du forventer af dig selv.

Nogle gange er 80 % godt nok. Eller blot 50 %. Og nogle gange skal du smide tingene over i bakken med ”Haster ikke mere!” skiltet på. Og i stedet være nærværende nok til at turde gå en helt ny vej, der måske virker ulogisk, men som eksploderer af energi. Inklusive den energi, som kommer fra frygten for det ukendte…

Hvornår har du sidst:

– gjort op med dine idealer om dig selv og din omverden?

Eller

– tjekket dine værdier efter i sømmene?

At teste de normer, som har styret dig bevidst og ubevidst kan frigive ny energi til at smage endnu mere på verden.

Hjernen skal have pauser og hvile.

Ellers ender du på et tidspunkt med at føle dig ulykkelig og at du mister dig selv.

Hjernen skal have pauser og hvile, men naturligvis også trænes og bruges – det handler om balance.

 • Læg pauser ind i dagens løb.
 • Definer din grænse mellem arbejde og fritid.
 • Læg en plan, der kan holde, så projekt efter projekt fra morgen til sengetid ikke svækker dig og nedbryder din mentale sundhed.

At have noget pænt at kigge på, når du holder pause gør pausen endnu bedre. At bruge citater, der på den ene eller anden måde handler om livet og de ting du holder af er en god måde at få stoppet op og reflekteret over livet. De kan give dig en hverdag med mere overskud, nærvær og ro.

Jeg har fået lov til at udlodde disse 2 flotte plakater fra firmaet Mark&Waldorf.

Life-is-like-riding-1-e1426598264517-367x546

Beautiful-Ride-e1426598294813-367x546

 

 

 

 

 

 

 

 

Giv dig selv den luksus at gå ind og se alle de smukke ting og plakater de har i deres onlineshop. Et flot univers af smukke ting til hjemmet. De har også en fysisk butik liggende i Odense.

For at være med i lodtrækningen om de 2 plakater skal du i kommentarfeltet herunder skrive, hvordan du skaber tid til pauser i din hverdag. Skriv også hvilken af de 2 plakater du gerne vil vinde.

Vinderne trækkes på mandag d. 7. september.

Vil du være med til at sprede noget god energi, må du meget gerne dele opslaget på facebook :-)

Læs mere om pauser her.
Få opskrifter på sunde snacks her

Comments

 1. Renate Quitzau says

  Jeg tager mig tid til at sætte mig ned og drikke en kop kaffe og snakke om dagens forløb med min kæreste hver dag efter arbejde. Dernæst går vi igang med dagens aftensmad m.v.

  I weekenden tager jeg min mountainbike og cykler en tur i skoven og til stranden.. Det giver mig en dejlig pause 😊

 2. Britta Quitzau says

  Den fuldstændige pause uden mobil 😝 TV, musik er jeg ikke god til. Det kræver virkelig øvelse at skabe en sådan vane, men jeg øver mig – og det gør jeg ved at lave små meditations øvelser. ellers gå, løbe og cykelture uden musik er også super 👍🏼👏🏻

 3. Susanne Fabrin says

  Jeg har skabt mig mindst 3 pauser/vaner -tid til mig selv
  og det jeg gør , er, at lave en meditationsøvelse morgen ,cykelture 40 min. eftermiddage ,styrketræning 5 . min. sent aften
  Så har jeg overskud og energi

 4. Fie says

  Jeg skaber pauser ved at gå en tur i skoven helt for mig selv og nyde naturen. Desuden bruger jeg meget musikken til at koble fra.

  Plakaten med cyklen vil jeg helst vinde :)

 5. Tina Sørensen says

  Jeg synes det et svært og jeg tænker over det dagligt. Mine pauser er aldrig fastsat på forhånd. Jeg prioritere de små pauser dagligt og ser dem som dagens belønning.

 6. says

  Så er vinderne af de flotte plakater fra Mark&Waldorf udtrukket.

  De 2 vindere er: Britta Quitzau og Susanne Fabrin. Vil I være søde at sende jeres adresse til mig på [email protected], så bliver plakaten sendt direkte hjem til jer.

  Tak til alle jer der var med. Jeg er glad for at se at I gør en indsats for at få de vigtige pauser ind i jeres hverdag. I har fat i den lange ende !!!

  Bedste hilsner Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *