Løbetøj til koldt vejr

Løbetøj til koldt vejr

Er du løber ved du, at det er ved at være tid til at skifte til lidt varmere løbetøj, nu kulden for alvor sætter ind. Når det er koldt udenfor, er det vigtigt at det tøj du har på har en god evne til at transportere sveden væk fra kroppen, så du undgår at blive fugtig og afkølet.

løbetøj til koldt vejr

Jeg får ofte spørgsmål omkring, hvilket løbetøj der er bedst at løbe i. Jeg bruger selv lag-på-lag princippet. Når temperaturen lander på omkring 5 grader bygger jeg lagene op således:

1. lag (over min sportsbh) er en tætsiddende svedtransporterende langærmet trøje.

2. lag er et isolerende mellemlag. Her skifter jeg mellem en t-shirt og en langærmet.

3. lag er min løbejakke som er vindtæt.

Mine bukser er vintertights, som er tykkere end mine alm. løbebukser og derfor varmere. Bukserne øverst på billedet er fra www.campz.dk

Et par lange strømper som varmer godt op af skinnebenene er en god investering. Du undgår samtidig bar hud mellem bukser og strømper.

Mange har glæde af kompressionsstrømper som giver den optimale blodgennemstrømning i underbenet, hvilket giver dig mange fordele, når du løber. Mange der har prøvet kompressionsstrømper, oplever større komfort og mindre “tunge ben”. Desuden kan kompressionsstrømper give hurtigere løb og dermed forøge din ydeevne, da de afhjælper tendens til kramper og giver bedre restitution.