HIIT metoden til at forbrænde mere både under og efter træning

HIIT metoden til at forbrænde mere både under og efter træning

Det nye sorte indenfor træningsverdenen lige nu er HIIT.

Det går ganske enkelt ud på at træne mindre og forbrænde mere – SKØNT ik´? Du skal “blot” arbejde max i tiden du er igang!

HIIT står for højintensiv intervaltræning. Ved denne form for træning presser du dig selv hårdt under træningen, så du forbrænder mange kalorier samtidig med, at du forbedrer din kondition. Netop fordi du skal presse dig selv, er det nødt til at foregå i korte perioder, ellers ville du ikke være i stand til at give den max gas. I HIIT arbejder du derfor med korte arbejdsintervaller efterfulgt af pauser, hvor du slapper af og samler kræfter til det næste interval. En typisk HIITtræning kan f.eks. bestå af 10 min. opvarmning, 15 min. vekslen mellem hurtige sprint og langsom jogging og til sidst 5 min. nedkøling. Dette giver samlet 30 min. supereffektiv træning. Læs hvordan du kommer igang med Høj Intens Interval Træning.

Forbrænd mere.

Årsagen til at du forbrænder flere kalorier er, at jo hurtigere du skal bevæge dig fremad, desto mere energi skal kroppen bruge. Og den energi bliver forbrændt i form af kalorier fra sukker og fedt. Efterfølgende skal kroppen bruge mere energi på at genopbygge sig selv igen, så kroppens forbrænding vil være højere end normalt i timerne efter træningen. 

For at undgå at skade kroppen er det en dårlig idé at træne intense intervaller mange dage i træk. Du kan f.eks. træne HIIT to dage om ugen og indimellem HIIT træningen kan du dyrke almindeligt løb, holdtræning, styrketræning, svømme, cykle eller hvad der ellers gør dig glad og giver dig energi.

Metoden kan bruges inden for mange forskellige træningsformer.

Som begynder skal du huske at bygge stille og roligt op, da det kræver en god grundform og muskler der er vant til at blive presset. Er du f.eks. motionist, der er vant til at løbe/gå en rolig tur på en halv time, så vil næste trin være at sætte farten op mellem to lygtepæle. Mellem de næste to sætter du farten ned igen og så op igen mellem de næste osv. Det er begyndelsen til intervaltræning og HIIT.

Se hurtigere resultater.

Ved at bruge denne form for træning vil du allerede efter en måned kunne se mærkbare resultater. Din form vil være tydeligt forbedret og din fedtprocent vil være lavere, forudsat du ikke har spist væsentligt mere, en du plejer.

Læs mere om hvordan du kommer igang med HIIT.

Del gerne dine erfaringer med denne træningsmetode herunder i kommentarer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *