Har du talt (pænt) til dig selv i dag

Har du talt (pænt) til dig selv i dag?

Har du ferie, fridag eller weekend er chancen der nu, til at trække stikket fra dit arbejdsliv og dreje fokus på dit privatliv og DIG SELV.

Nu har du tiden til at gøre status omkring hvordan det står til med dig, dine relationer, din sundhed etc.

Mange bruger desværre denne statusopdatering til at skælde ud på sig selv. Alt det hun ikke nåede at lave i hjemmet, dem hun ikke nåede at besøge, de kilo hun ikke fik smidt, den motion hun ikke fik lavet – får det fulde fokus.

“Når du har talt (pænt) til dig selv, stiger niveauet af stoffet Oxytocin i kroppen. Det er det stof, som udskilles af ammende mødre, og som giver en følelse af samhørighed og kærlighed. Taler du grimt til dig selv, stiger niveauet af Cortisol, som giver stress og gør, at du tager på, bliver udbrændt, dvask, ked af det og deprimeret”.

Så stop med at tale grimt om og til dig selv. Det gør en kæmpe forskel hvis du skruer ned for din daglige dosis selvkritik.
Det er min erfaring, at når du begynder at tale pænt til dig selv og anerkende alt det gode du gør, vil det spejle sig i din sundhed, økonomi, bolig, kærlighed, job, børn osv. Fordi healingen af dig selv, spreder sig som ringe i vandet.
Du vil komme til at føle dig mere værdifuld, når du tager godt hånd om – og taler pænt til dig selv.

Så sagt ganske kort, så er pointen med at tale pænt til dig selv at lidelsen i dit liv mindskes eller helt forsvinder.

Vend fokus til alt det du rent faktisk har nået siden din sidste status. Hvad fik du gjort, hvem fik du besøgt, hvilke gode spisevaner har du faktisk allerede i dit liv nu?
Du gør allerede en masse gode ting i dit liv – det er jeg sikker på. Måske du kan booste nogle af tingene til at blive endnu bedre – så læg en plan over dem med udgangspunkt i det gode du allerede gør nu!

HVIS du gennem din status finder ud af at du drikker en halv flaske vin eller spiser en plade chokolade hver aften for ikke at mærke dig selv må du finde ud af hvilket behov det er du prøver at dække med mad.

Vil du lære at tænke mere positivt og blive gladere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *