Gang og vægttab

Gang og vægttabAt GÅ og shoppe tæller ikke med, når du skal motionere under dit vægttab….men…

Gang er generelt set sund motion.

Det forbedrer stofskiftekonditionen, er sundt for cellerne og kan forebygge livsstilssygdomme. Gang er desuden en vægtbærende aktivitet, dvs. at du bærer kroppens vægt, og styrker derved knoglerne.

Til gengæld er det ikke sikkert at kredsløbskonditionen bliver væsentligt forbedret af gåturene eller at indsatsen kan aflæses på vægten.

Gangtræning fungerer fint i forbindelse med vægtvedligehold. Skal gang derimod være rigtigt effektivt med henblik på vægttab, SKAL DER GÅS TIL, så pulsen kommer i vejret.

Øg kalorieforbrændingen via en eller flere af disse faktorer:

  • Distancetræning, en længere distance eller varighed, fx ½-1½ time.
  • Højt, ekstra rask, tempo, fx powerwalking, hvor der tages store skridt og svinges kraftfuldt med armene. Evt. i intervaller med hurtig og moderat gang på skift.
  • Stigning, dvs. trappegang eller bakkegang med en større stigning, fx mellem 5-15 %, så musklerne skal arbejde hårdt.

En time hver dag i rask tempo lyder umiddelbart som om det ville kunne give synlige resultater i løbet af cirka 3-4 måneder, men mange faktorer spiller ind.

Resultatet af indsatsen afgøres også af udgangspunktet, dit helbred, form og fysik samt aktuelle aktivitetsniveau og udgangsvægt; hvor mange kilo du bærer på.

Er du ikke vant til at motionere, vil du i starten ofte opleve mærkbare resultater i form af bedre kondition og vægttab – også med gang.

 

Stil gerne efter mindst 10.000 skridt om dagen.

 

Sådan får du flere skridt ind i din hverdag:

1. Gå på arbejde og til alle dine aftaler. Bor du i en større by kommer du ofte hurtigere frem på gåben end i bil, bus og tog og du slipper for at betale benzin og billetter.

2. Parker bilen lidt længere væk fra din arbejdsplads eller det sted, du skal besøge og gå istedet det sidste stykke. Så får du også nemmere ved at få en parkeringsplads.

3. Tag trapperne istedet for elevatoren.

4. Gå til kollegaen, når du har en besked til hende, istedet for at sende en mail eller ringe. Personlig kontakt er ofte bedre end elektronisk.

5. Stå op og tal, når du snakker i telefon. Tag dit headset på og gå lidt rundt, mens du taler. Det er også meget bedre for din ryg. Læs mere om hvor usundt det er at sidde her.

6. Vær aktiv i din frokostpause. Tag frokosten i den ene hånd og din kollega i den anden og gå en tur.

7. Hyg med en gåtur, når du skal være sammen med din veninde. I behøver ikke altid at sidde og snakke på en café. Aftal at mødes et sted og tage en kop kaffe eller vand med på vejen. Og gå så en hyggelig tur sammen.

8. TV fylder mere end to timer af vores dag – hver dag – og desværre ofte meget mere. Brug tiden mere aktivt ved at gå en tur.

9. Gå en frisk aftentur med resten af familien efter aftensmaden.

10. Tænk aktivt for dit dovne instinkt er stærkt. Men du kan overvinde det, hvis du arbejder med dit mindset og tænker på, hvor heldig du er, at du faktisk kan gå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *