detox

Detox – en vej til mere energi

Detox

En detox giver jeg min krop et par gange om året, når jeg mener at den har godt af en indre forårsrengøring. Min erfaring er nemlig at jeg får meget mere energi og overskud efter sådan en tur.

Med en forårsrengøring mener jeg en mini detox, hvor jeg har fokus på at få min krop udrenset og derfor gør lidt ekstra for at styrke de indre organer.

Leveren er et livsnødvendigt organ.

I leveren foregår der flere stofskiftefunktioner, som gør kroppen i stand til at udnytte de næringsstoffer, vi spiser, f.eks. fedt, kulhydrater og proteiner.

Leveren har en vigtig afgiftningsfunktion, når vi f.eks. indtager lægemidler eller alkohol.

Jeg styrker leveren ved at spise rucula, artiskok og julesalat. Og drikker urtete af mælkebøtte og marietidsel.

Nyrerne filtrerer blodet for affaldsstoffer og er vigtig i forhold til væskebalancen.

Jeg drikker dagligt 1-2 liter vand med friskpresset citron, ingefær og agurk og spiser masser af vandholdige frugter og grønt som agurk, tomat og vandmelon.

Af urtete er agerpadderokke og gyldenris med til at styrke nyrerne.

Lungerne er med til at ilte blodet og det bedste du kan gøre for dine lunger er at bruge dem.

Du kan styrke lungerne med motion og vejtrækningsøvelser, hvor du virkelig trækker vejret igennem helt dybt ned i lungerne.

Urtete der styrker lungerne er lungeurt, timian og pebermynte.

For at styrke og udrense mave og tarme er lette måltider som hjemmelavede grøntsagssupper, fisk, æg og lidt kylling sammen med lækre salater godt at indtage under minidetoxen. Noget af det der styrker fordøjelsen mest er motion, fiber, enzymer, fedtstoffer, vand.

Lymfesystemet udskiller affaldsstofferne ud til de store lymfeknuder.

Herfra udskiller de affaldsstofferne via blodet og huden. Du stimulerer lymfesystemet ved at bevæge dig. Har du ophobninger eller krampe i benene, kan det gavne at få benene op og lave venepumpeøvelser og cykelbevægelser og skrue op for dit magnesiumindtag.

Musklerne er ikke et egentlig udrensnings organ, men det er vigtig at de ikke bliver ophobet af mælkesyrer.

Musklerne får nyt ilt og aflever det brugte ilt ved at åbne og sammentrække sig. Hvis dine muskler er indfiltrede og derved danner mælkesyrer, så kan du lave udstrækningsøvelser.

Kroppen udrenser altså selv hver dag store mængder affaldsstoffer igennem lever, nyre, lymfer, lunger og blodkar. Jeg tænker dog at vores krop godt kan trænge til lidt hjælp udefra engang imellem. Derfor har jeg prøvet en detox fodspa behandling, der kan hjælpe med netop dette.

Sundhed Syd i Sønderborg laver en afgiftning af kroppen med behandlingen detox fodspa, der starter en proces, der genskaber kroppens bioenergi.

Jesper som udfører behandlingen fortæller at den kickstarter udskillelsen af toksiner fra kroppen ved at balancere ligevægten mellem positive og negative ioner i cellerne.

Detox Fodspa foregår ved, at man har begge fødder i et spa-kar fyldt med dejligt varmt vand tilsat salt.

Under behandlingen skifter vandet farve. Det er en reaktion mellem en sonde og den saltholdige opløsning, der giver den orange/gule farve i vandet. Dette er en naturlig reaktion og er natrium som udtrækkes af saltet og ikke kun farven på de affaldsstoffer, som bliver drænet gennem porerne i mine ben og fødder. Pyha.

Du kan se billeder af min behandling her

detox fodspa

 

 

 

 

 

 

 

Jeg nød Detox Fodspa behandlingen hos Sundhed Syd i deres lækre klinik og ser den som et godt supplement til min minidetox.

Kontakt klinikken hvis du også vil prøve Detox Fodspa behandlingen.

Jeg vil gerne understrege at detox ikke er noget man SKAL gøre, da kroppen som sagt selv godt kan holde kroppen ren og pæn, uden udrensning og urter. Faste og udrensning er udelukkende noget du kan gøre hvis du føler for det. Den minidetox jeg laver varer 2-3 dage og jeg laver den 4-5 dage om året.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *